Bushra_6.jpg

WAT WE DOEN

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. Wij geloven namelijk in een inclusieve samenleving waar gelijkwaardigheid centraal staat. En waar ruimte is voor het benutten van talent, ongeacht waar je vandaan komt.  

Na een bezoek aan de vluchtelingenkampen op Lesbos in 2015, zijn we in 2016 met NewBees begonnen.

Met als doel om middels traineeships newbies voor te bereiden op een plek in onze samenleving.

Inmiddels zetten we onze newbie-expertise in voor:

1. Newbies

Door traineeships waarmee zij zich oriënteren op de arbeidsmarkt, en workshops

2. Gemeenten

Op structurele basis, maar ook in pilots ter voorbereiding op de Veranderopgave Inburgering en voor de ‘ondertussengroep’

3. Bedrijven
Met workshops over een inclusieve werkvloer en het inzetten van de talenten van newbies.

Hoewel vluchteling, statushouder en gelukszoeker veelgebruikte termen zijn, geven wij de voorkeur aan newbie. In het Engelse woordenboek is dat vrij vertaald "slang voor een beginner of nieuwkomer, of iemand die onervaren is in een beroep of activiteit". We zijn allemaal namelijk wel eens ergens nieuw geweest. 

Ook delen we onze expertise via workshops. Denk aan de Interculturele workshops voor nieuwkomers, waar zij o.a. leren over de Nederlandse Arbeidsmarkt. Of de Wees Welkom Workshop voor bedrijven en organisaties, waar we concrete stappen meegeven hoe een inclusieve werkvloer te bereiken.

Met onze aanpak, diensten en workshops werken wij aan een inclusief Nederland. En onze aanpak werkt. Wij maken bewezen impact. Voor nieuwkomers, gemeenten, bedrijven én de samenleving als geheel. Zowel financieel als op welzijnsniveau. Lees er meer over op onze Impact pagina.

NEWBEES_LOGO-WIT-RGB-4x.png
  • LinkedIn
  • Facebook
ANBI_zk_diap.png

Stichting NewBees

Amsterdam

KvK 65443101

RSIN 856114467

NL37 ABNA 0486 8452 22

inburgering

info@new-bees.org  

Privacy Policy

Klachtenreglement

Sociale Onderneming

.

COVID-19