NewBees Perspectives: De perfecte match bij NewBees Amersfoort

February 8, 2019

 

Story by: Linda Rook, Manager Amersfoort

 

"Dit is wat er gebeurt als je mensen aan werk helpt dat dichtbij hun passie en talenten staat."

 

Hoe leuk is het, wanneer je iemand heb gematcht aan (vrijwilligers)werk, en ziet dat zij een glimlach op haar gezicht krijgt bij de rondleiding van haar nieuwe werkomgeving. Dit is wat er gebeurt als je mensen aan werk helpt dat dichtbij hun passie en talenten staat. Zo ook Sarab, die ik vorige week bezocht bij haar vrijwilligerswerk in het Musiom in Amersfoort. Het Musiom is een nieuw hedendaags museum aan de stadsring in Amersfoort, en ze zochten vrijwilligers om bezoekers te ontvangen! Vol trots liet ze mij haar nieuwe werkplek zien. Zoals dit schilderij: het symboliseert de overtocht van nieuwkomers over de Middellandse Zee, en is deel van een grotere expositie naar aanleiding van dit onderwerp.

 

Sarab zegt dat de mensen bij Musiom ontzettend aardig zijn: "het voelt als familie", aldus Sarab. In Syrië werkte Sarab ook met kunst; daar heeft zij schilderijen gerestaureerd. Leuk dat het Musiom er voor openstaat om ook nieuwkomers in Amersfoort een plek te geven. Hierdoor kunnen mensen als Sarab de Nederlandse taal oefenen én mensen ontmoeten. Keep up the good work New Bees!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Preserving the Past while Building a Future: Newbees Keeping Zaandam’s History Alive at the Zaanstad Municipal Archives

November 11, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts