NewBees Perspectives: "We zijn niet alleen onderzoekers, we gaan ook praktisch aan de slag!"

November 30, 2018

 

 

Story by: Marleen Bakker & Xanne Vos, Research interns

 

 

"Al met al worden we zo langzaamaan steeds meer ondergedompeld in het NewBees leven. De komende weken gaan we dan ook enthousiast verder met ons onderzoek en andere leuke NewBees activiteiten!"

 

Wij zijn Marleen en Xanne en wij lopen sinds 1 november stage bij NewBees. Deze blog gaat over het onderzoek dat wij voor deze organisatie doen en we vertellen jullie hoe wij de eerste weken hebben beleefd als onderdeel van het NewBees team. Voor ons onderzoek analyseren we een aantal gemeenten in Nederland om te kijken welke gemeente het meest geschikt is voor NewBees om naar uit te breiden. Zoals jullie weten zit NewBees natuurlijk al in Amsterdam, Zaanstad en Amersfoort, maar daar komt dus hopelijk binnenkort nog een vestiging bij! 

 

De afgelopen maand zijn we begonnen met het globaal in kaart brengen van zo’n twintig gemeenten in Nederland. Hier kijken wij bijvoorbeeld naar aantallen nieuwkomers en naar de aanwezigheid van taalbegeleiders en andere organisaties die nieuwkomers ondersteunen. De volgende periode gaan wij dieper op deze informatie in. Zo zullen wij in gesprek gaan met diverse gemeenten en hopen wij in contact te komen met nieuwkomers om te luisteren naar hun ervaringen en dromen met betrekking tot werk. Op deze manier staan wij niet alleen aan de zijlijn als twee stugge onderzoekers, maar gaan we ook praktisch aan de slag!

 

Xanne is een week geleden mee geweest naar een workshop van NewBees bij Boost
Transvaal. Ze vond het heel leuk om een beter beeld te krijgen van wat NewBees buiten de kantooruren doet. Vooral vond ze het inspirerend om met nieuwkomers te praten over wat voor vrijwilligerswerk ze zouden willen doen. Stuk voor stuk talenten! 

 

We zijn hard aan het werk maar hebben het enorm naar ons zin. Inmiddels hebben we op verschillende locaties van NewBees gewerkt en hebben we de meeste collega’s ontmoet. NewBees is als een warm bad, de werksfeer is prettig en iedereen is aardig en behulpzaam. Al met al worden we zo langzaamaan steeds meer ondergedompeld in het NewBees leven. De komende weken gaan we dan ook enthousiast verder met ons onderzoek en andere leuke NewBees activiteiten! We zijn heel benieuwd naar de resultaten van ons onderzoek en wat deze voor NewBees zullen opleveren.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Preserving the Past while Building a Future: Newbees Keeping Zaandam’s History Alive at the Zaanstad Municipal Archives

November 11, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts