NewBees Perspectives: "Dream big, but start small"

November 9, 2018

Story by: Mirjam Bronkhorst, Matching Zaandam

 

"Door te beginnen met vrijwilligerswerk, werken ze stap voor stap naar een mooie toekomst"

 

Ik houd ervan om newbees aan het werk te zien. Telkens weer zien we hoe nieuwkomers hun talenten en ervaringen inzetten om te werken aan een mooie toekomst in Nederland. Door te beginnen met vrijwilligerswerk, werken ze stap voor stap naar een mooie toekomst: dream big, but start small!

 

Mona en Mostafa uit Syrië zijn hier een goed voorbeeld van: het inspirerende verhaal van Mona is gefilmd door filmmaker Mostafa Alhaj Othman.

 

Mostafa is een filmmaker uit Syrië, en een NewBees topper. Hij begon op vrijwillige basis met filmpjes maken en is nu zijn eigen bedrijf aan het opzetten. Mona is een wiskunde docent uit Syrië, en bouwt nu in Nederland aan haar toekomst. Onze matcher Shatha vond voor haar een plek bij de Kernschool, waar zij kinderen helpt met wiskunde. Op deze manier oefent Mona haar Nederlands en krijgt ze meteen haar eerste werkervaring in haar vakgebied. Hieronder vind je haar verhaal, gefilmd door Mostafa:

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Preserving the Past while Building a Future: Newbees Keeping Zaandam’s History Alive at the Zaanstad Municipal Archives

November 11, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts