Projecten

Als onderdeel van de missie van NewBees om een inclusieve samenleving na te streven, werken wij aan de volgende projecten.

Voor mensen tussen de 18 en 30 jaar die in Amsterdam en omgeving wonen, bieden we een leuke kans om je talent te ontwikkelen. BE SOCIAL LIKE A PRO.

Na een maand PRO-training door experts, kies je een van onze 'spaces' om je vaardigheden en talent in actie te zetten. In een groep zul je vrijwilligerswerk doen in een space voor ongeveer 2 maanden, 4 uur per week.

Je bouwt een online CV op en ontvangt een certificaat waarin je vaardigheden en talenten worden vermeld met verwijzing van de werkgever.

Lees meer informatie over het programma en de spaces:

NewBees heeft zich aangesloten bij een samenwerking voor het Erasmus + Key Action 2-project REWIP: 'Refugee Empowerment and Work Integration Program', een Erasmus + "Strategisch partnerschap voor de jeugd" -project.

 

Het project richt zich op de integratie van jonge vluchtelingen en het vergroten van hun inzetbaarheid. Het brengt ook jeugdorganisaties samen om effectieve methoden te ontwikkelen en te delen om dit gemeenschappelijke doel te bereiken.

NewBees adviseert samen met partners uit Griekenland en Italië, over het creëren van een succesvol integratie-instrument door vrijwilligerswerk voor jonge vluchtelingen in Zuid-Europa, met name in Griekenland en Italië.

 

Social like a PRO

Bij ons ga je met jouw toekomst aan de slag, door jouw talent verder te ontwikkelen op de werkvloer bij een van onze spaces (zie hieronder).

 

Wat ga je leren?

Gedurende het traject zul je zelfstandiger worden, een netwerk en CV opbouwen inclusief referenties en certificaat als bewijs van jouw skills en talenten. Daarnaast doe je relevante werkervaring op waardoor je beter voorbereid bent op een baan in de toekomst. 

Hoe dan precies?

Eerst krijg je één maand PRO-trainingen van specialisten op het gebied van talentontwikkeling. Daarna ga je, samen met anderen, jouw talent inzetten middels vrijwilligerswerk in één van onze spaces. 

Hoe meld ik me aan?

Dus ben jij tussen de 18 en 30 jaar en woon je in Amsterdam en omgeving? Heb jij twee maanden lang, minimaal 4 uur per week de tijd om mee te doen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar prosocial@new-bees.org en laat zien wat JIJ kan op de werkvloer. 

Denk jij er over na om in de zorg te gaan werken of  een opleiding te gaan? Ga dan aan de slag in de ZORGSPACE

DE CORDAAN is een grote zorginstelling voor jong en oud in Amsterdam en omgeving. Hier zul je mee helpen met het bedenken van en organiseren van activiteiten voor de bewoners. Er is veel ruimte voor eigen invulling. Dus heb je een leuke activiteit in gedachten of wil je graag een bog schrijven over het leven van de bewoners? Dat kan! 

Ben jij creatief en werk je graag met je handen? Ga dan aan de slag in de CREATIVE SPACE.

BUURTPLAATS NOORDERHOF is een ontmoetings- en ontwikkelplek aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw West. Hier zul je mee doen met de vaste klussen van de buurtwerkplaats, zoals het maken van bloembakken, een windmolen of het terrein zomerklaar maken. Maar nog belangrijker is 'Jouw eigen stukje Amsterdam'. Wat mist Amsterdam nog volgens jou? Misschien een leuk symposium of evenement, of een super chille bank voor de buurt? You name it! Jij mag het bedenken en realiseren. 

Ben jij sociaal begaan en zet je je graag in voor anderen? Ga dan aan de slag in de SOCIAL SPACE

KOORNHORST is een wooncomplex van Rochdale met meer dan 300 appartementen voor mensen met de leeftijd 50+ dat veel te bieden heeft aan zijn inwoners: een recreatiezaal, kapper, maatschappelijke zorg, een winkel, klusjesmannen en veel meer. Hier zal jij aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is en het er gezellig is. Dat kan op allerlei manieren: spreekuur draaien, tolken, boodschappen doen, onderzoek doen naar de behoeften van bewoners of als buddy.

 

Europese Samenwerking REWIP

NewBees heeft zich aangesloten bij een samenwerking voor het Erasmus + Key Action 2-project REWIP: 'Refugee Empowerment and Work Integration Program'.

​​REWIP: Vluchtelingen empowerment en werkintegratieprogramma, is een Erasmus + "Strategisch Partnerschap voor jongeren" -project dat tot doel heeft de inclusie en inzetbaarheid van jonge vluchtelingen te bevorderen door hun competenties op te bouwen, hun sociaal-educatieve en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen en hun deelname aan het maatschappelijk (werk)leven te vergroten door het verhogen van de inzetbaarheid met de gastmaatschappij. Het project beoogt ook het bevorderen van kwaliteitsvol jeugdwerk en met name het ondersteunen van organisaties voor jeugdwerk bij het ontwikkelen en delen van effectieve methoden om jonge migranten en vluchtelingen te bereiken.

NewBees adviseert samen met partners uit Griekenland en Italië over het creëren van een succesvol integratie-instrument door vrijwilligerswerk voor jonge vluchtelingen in Zuid-Europa, met name in Griekenland en Italië.

Bezoek de Facebook pagina of website voor meer informatie.

NEWBEES_LOGO-WIT-RGB-4x.png
  • LinkedIn
  • Facebook
ANBI_zk_diap.png

Stichting NewBees

Amsterdam

KvK 65443101

RSIN 856114467

NL37 ABNA 0486 8452 22

inburgering

info@new-bees.org  

Privacy Policy

Klachtenreglement

.

COVID-19