PROJECTEN

Naast onze NewBees Traineeship, Wees Welkom Workshops en de pilots leerroutes voor gemeenten, werken wij aan verschillende projecten. Allen om een inclusieve samenleving na te streven.
ProSocial
Traineeship

ProSocial is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en bereidt jonge nieuwkomers, jonge vluchtelingen, voor op een plek in onze samenleving. We matchen hen met een traineeship bij een lokale maatschappelijke organisatie, waar hun talent tot zijn recht komt.

 

Tijdens het traineeship volgen de pro’s een aantal workshops, krijgen zij intensieve begeleiding en ontmoeten zij mensen van verschillende achtergronden bij hen in de buurt. Persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid en talent staan centraal. Na afloop van het traineeship zorgt ProSocial voor opvolging in de vorm van een mooi certificaat en begeleiding naar een volgende stap.

Hoe ik talent voor het leven kreeg

2020 stond in het teken van theatervoorstelling Talent voor het leven. Samen met onze partner WAT WE DOEN kwamen theater, muziek en dans samen in een grootse voorstelling, gespeeld door een cast van acteurs, musici en tientallen statushouders. Kijkers werden meegenomen in de soms bizarre levens van de mensen die in het AZC wonen en werken, en die soms hopeloos verstrikt raken in het systeem. 

Helaas kwam het avontuur eerder ten einde dan gepland door de uitbraak van het corona-virus (COVID-19). Desondanks kijken we terug op een indrukwekkend avontuur, dat geen van ons snel zal vergeten. 

REWIP 
van Erasmus+ Key Action

NewBees doet mee aan project REWIP: 'Refugee Empowerment and Work Integration Program', een Erasmus+ "Strategisch partnerschap voor de jeugd" -project. REWIP richt zich op de integratie van jonge vluchtelingen en het vergroten van hun inzetbaarheid.

 

Ook brengt REWIP jeugdorganisaties samen om effectieve methoden te ontwikkelen en delen, om samen dit gemeenschappelijke doel te bereiken.

 

Samen met partners uit Griekenland en Italië adviseert NewBees over het creëren van een succesvol integratie-instrument door vrijwilligerswerk voor jonge vluchtelingen in Griekenland en Italië.

NEWBEES_LOGO-WIT-RGB-4x.png
  • LinkedIn
  • Facebook
ANBI_zk_diap.png

Stichting NewBees

Amsterdam

KvK 65443101

RSIN 856114467

NL37 ABNA 0486 8452 22

inburgering

info@new-bees.org  

Privacy Policy

Klachtenreglement

Sociale Onderneming

.

COVID-19