• NewBees

NewBees Perspectives: "Elke keer probeer ik heel dicht bij mensen te zoeken en daar mogelijkhed


Story by: Linda Rook, Manager Amersfoort

"Elke dag word ik er weer blij van om de situatie van nieuwkomers te verbeteren door deuren te openen naar plekken waar zij hun talenten kunnen inzetten."

Ik voel me bij NewBees als een vis in het water: het lijkt net of alles wat ik in het verleden heb gedaan op zijn plek komt. De studie facility management, mijn buitenland ervaring, het zien van kansen en mogelijkheden in de vele projecten die ik heb gedaan, ik kan alles combineren in de rol van Amersfoort coördinator bij NewBees.

Elke dag weer word ik er blij van om de situatie van nieuwkomers te verbeteren door deuren te openen naar plekken waar zij hun talenten kunnen inzetten. Zo zag ik een mevrouw uit Syrië opfleuren toen zij, na altijd met kunst te hebben gewerkt, hier in Nederland als gastvrouw in een museum terecht kon. Zo heb ik iemand ontmoet die als imker heeft gewerkt, en nu hier in Amersfoort helpt met het opbouwen van bijenhotels. Zo probeer ik elke keer weer heel dicht bij de mensen te zoeken, op hun eigen talenten en ervaringen te letten, en daar de mogelijkheden te zien. Dit leidt tot succesvolle matches, waar zowel de nieuwkomers in de stad als de stad Amersfoort blij mee zijn.

Ook binnen de organisatie heb ik een mooie match gemaakt door de talenten van Sheelan, een vrouw uit Syrië die twee jaar in Nederland woont, in te zetten voor NewBees. Dankzij Sheelan kan ik nu nog beter het contact met nieuwkomers faciliteren, want zij weet uit persoonlijke ervaring wat nieuwkomers beweegt.

#NewBees #Diversity #Motivation

NEWBEES_LOGO-WIT-RGB-4x.png
  • LinkedIn
  • Facebook
ANBI_zk_diap.png

Stichting NewBees

Amsterdam

KvK 65443101

RSIN 856114467

NL37 ABNA 0486 8452 22

inburgering

info@new-bees.org  

Privacy Policy

.

CORVID-19