• NewBees

Changemaking Collaborations: Breinstein helpt NewBees om meer mensen te bereiken met hun missie

Bijgewerkt: 10 aug 2020


Breinstein (www.breinstein.nl) is een Nederlands uitzendbureau voor jonge professionals die in de publieke en privé sector willen werken. Zo worden er 'Brain&Muscle' dagen georganiseerd waarin het jonge talent oplossingen probeert te vinden voor 'wicked problems'. De komende drie maanden zullen zij nieuwe manieren te bedenken voor NewBees om uit te breiden en hun bereik te vergroten.


Tijdens de start van het project op 11 november, heeft Ninah, een van NewBees eerste vrijwilligers, uitgelegd aan de deelnemers waarom dit project voor haar belangrijk is: "NewBees vond mij net voordat ik me verloren voelde. Nu wordt ik in mijn kracht gezet, want NewBees werken nauw samen met vluchtelingen." Zij en Asad, een andere vrijwilliger, hielpen de jonge professionals te begrijpen wat het probleem was waar ze mee aan de slag zouden gaan.


StroomNederland (www.stroomnederland.nl) bracht Breinstein en NewBees samen en ondersteunt de facilitatie van sessies in Alkmaar.

_____


Changemaking Collaborations: Breinstein helps NewBees reaching more people with their mission


Breinstein (www.breinstein.nl) is a Dutch employment agency which facilitates young professionals to jobs in the public and private sector. For these young professionals the team organizes 'Brain&Muscle' days during which the young talents attempt to crack 'wicked problems'. For three months they will be cracking the whip on finding ways for NewBees to expand and reach more people.

At the project kick off on November 11, Ninah, one of NewBees' first volunteers, explained to them why the project is important to her: "NewBees discovered me before I was getting lost. I feel empowered, because NewBees is working closely with refugees." She and Asad, another volunteer, helped the young professionals understand the problem they are working with.

StroomNederland (www.stroomnederland.nl) brought Breinstein and NewBees together and helps facilitate the sessions in Alkmaar.