Deelnemen als GEMEENTE

NewBees helpt gemeenten om nieuwkomers voor te bereiden op de arbeidsmarkt

NewBees maakt ’matches that matter’ door nieuwkomers te begeleiden en hen te matchen naar traineeships (vrijwilligerswerk en/of stageplaatsen) bij lokale ondernemers en organisaties. Hierdoor verlaten deelnemers met een hoger welzijn het traineeship, neemt de arbeidsfitheid toe, en er ontstaat een beter beeld bij deelnemers van de mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt (NewBees, 2019, Impact Meting).

Onze praktische manier van werken past binnen kaders van de Veranderopgave Inburgering die minister Koolmees heeft ingezet. Het intakeproces ondersteunt dezelfde principes en het NewBees traineeship sluit aan bij taalonderwijs om zo een duaal traject vorm te geven. Benieuwd hoe dat werkt? Lees meer over de Veranderopgave Inburgering, of neem contact met ons op. We gaan er graag over in gesprek.

“NewBees is een onmisbare partner voor Zaanstad. Samen zorgen we ervoor dat nieuwkomers snel onderdeel worden van de Zaanse samenleving.”
Maja Matosevic, Programma Manager bij de gemeente Zaanstad

Onze matchmakers zijn dé schakel tussen de nieuwkomers en lokale organisaties. De matchmakers opereren altijd in gelijkwaardige duo’s: een talentvolle nieuwkomer en een lokale topper. Zo combineren we het beste van twee werelden en koppelen we kennis en netwerken aan elkaar. En maken we matches die er écht toe doen. Die het welzijn van nieuwkomers verbeteren.

 

Op ons innovatieve platform voegen nieuwkomers, samen met onze matchmakers, ervaring, kennis en passie samen in een persoonlijk profiel. Met deze informatie matchen we nieuwkomers met een passend traineeship: een tijdelijke plek bij een lokale organisatie of bedrijf. Tijdens dit traineeship worden mensen door ons persoonlijk begeleid en volgen zij workshopreeksen die hen ondersteunen bij het ervaren van culturele verschillen en omgangsvormen op de werkvloer.

Meer leren over NewBees, onze missie, mensen, traineeship, online platform, resultaten en impact?

NEWBEES_LOGO-WIT-RGB-4x.png
  • LinkedIn
  • Facebook
ANBI_zk_diap.png

Stichting NewBees

Amsterdam

KvK 65443101

RSIN 856114467

NL37 ABNA 0486 8452 22

inburgering

info@new-bees.org  

Privacy Policy

.

CORVID-19