Informatie voor gemeenten

“NewBees is an indispensable partner for Zaanstad. Together we ensure that the newcomers quickly become part of the Zaanse society.”  
Maja Matosevic, Program Manager at the Municipality Zaanstad
NewBees helpt gemeenten om nieuwkomers voor te bereiden op de arbeidsmarkt

NewBees maakt ’matches that matter’ door nieuwkomers te begeleiden en hen te matchen naar traineeships (vrijwilligerswerk en/of stageplaatsen) bij lokale ondernemers en organisaties, zodat:

  • Mensen met hoger welzijn het traineeship verlaten;

  • Arbeidsfitheid toeneemt; 

  • Een beter beeld bestaat bij deelnemers van de mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt. 

Lees meer over de impact die NewBees maakt op deelnemers en gemeenten. 

 

Onze praktische manier van werken past binnen kaders van de veranderopgave inburgering die minister Koolmees heeft ingezet. Het intakeproces ondersteunt dezelfde principes en de NewBees traineeships sluiten aan bij taalonderwijs om zo een duaal traject vorm te geven. Benieuwd hoe dat werkt? Klik hier om meer over de Veranderopgave Inburgering te lezen, of neem contact met ons op. We gaan er graag over in gesprek.

Onze matchmakers zijn dé schakel tussen de nieuwkomers en lokale organisaties. De matchmakers opereren altijd in gelijkwaardige duo’s: een talentvolle nieuwkomer en een lokale topper. Zo combineren we het beste van twee werelden en koppelen we kennis en netwerken aan elkaar. En maken we matches die er écht toe doen. Die het welzijn van nieuwkomers verbeteren.

 

Op ons innovatieve platform voegen nieuwkomers, samen met onze matchmakers, ervaring, kennis en passie samen in een persoonlijk profiel. Met deze informatie matchen we nieuwkomers met een passend traineeship: een tijdelijke plek bij een lokale organisatie of bedrijf. Tijdens dit traineeship worden mensen door ons persoonlijk begeleid en volgen zij workshopreeksen die hen ondersteunen bij het ervaren van culturele verschillen en omgangsvormen op de werkvloer.

Lees meer over het NewBees platform en wat het voor u kan betekenen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over wat NewBees in uw gemeente kan betekenen? Email ons dan: info@new-bees.org

Stichting NewBees - Amsterdam - kvk 65443101 - RSIN 856114467 - NL37 ABNA 0486 8452 22

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black